Zondag 5 juli 2020

Uniteitgebedswacht 2021

De gebedswacht wordt ook wel ‘urenwacht’ genoemd.

Het is ontstaan in 1727 bij het nieuwe begin van de Broeder-uniteit in Hernnhut. Dag en nacht en van uur tot uur werd deze wacht betrokken. Sinds 1957 delen in dit gebed alle uniteitsprovincies. Gebeden wordt voor de Broedergemeente wereldwijd, haar zendings- en opvoedingsarbeid en allen die daarbij betrokken zijn, alsook voor de betreffende landen en volken. Elke kerkprovincie brengt daarnaast de dank voor en de nood van de eigen kerkprovincie en van de gemeenten en landen waarmee deze speciale banden onderhoudt in het gebed bij de Heer.

Voor Nederland, zelf behorend tot te Europese kerkprovincie, geldt de voorbede niet alleen Europa, maar ook in het bijzonder Suriname, Tanzania en Zuid-Afrika. Ook de hiernavolgende , meer algemene onderwerpen voor gemeenschappelijke denk en voorbede komen daarbij aan de orde. Zo worden we verbonden met vele christenen in deze wereld en we worden op deze wijze in onze gebeden toe gebracht om niet om de eigen kring te blijven cirkelen, maar deel te hebben aan wat God met Zijn volk, met Zijn gemeente en met de hele wereld voorheeft.

Dit jaar is onze gemeente Rotterdam aan de beurt om de volgende uren in te vullen:

zaterdag 27 maart 2021 van 00:00uur tot 14:00uur. Let op, de wacht begint dus in de nacht van vrijdag op zaterdag en mag niet onderbroken worden dus voor ieder uur wordt er iemand gezocht.

Indien u mee wilt bidden, kunt u zichzelf opgeven en uw naam en telefoonnummer doorgeven aan zuster Walden methawalden@hotmail.com

De gebedsintenties kunt u hier downloaden. Gebedsintenties EBG Rotterdam