Er is nu de Dagteksten podcast van de Evangelische Broedergemeente. In deze podcast gebruiken we de Dagteksten zoals de Evangelische Broedergemeente die al ongeveer 300 jaar kent en gebruikt.

In het Dagtekstenboekje kennen we verschillende teksten: zoals een jaartekst, een maandtekst, een weektekst en een dagtekst met bijbehorende leertekst en een lied, gebed of gedicht als antwoord van de gemeente op de dagtekst.

In deze podcast delen we een dagtekst, leertekst en korte overdenking.

Het is ons doel om je te bemoedigen en iets mee te geven om te overdenken en eventueel mee te nemen in jouw dagelijkse leven.

Wat is een podcast? Het is een soort radiouitzending die vooraf is opgenomen.

Voorlopig is er 1 keer per week een nieuwe uitzending op woensdag. Afhankelijk van het succes wordt gekeken om dit uit te breiden.

Waarom deze podcast? En wat maakt deze podcast anders?

We liepen al een tijd met het idee om de Dagteksten voor een breder publiek toegankelijk te maken. En nu is het er eindelijk van gekomen! Een nieuwe manier om deze unieke publicatie  met de wereld te delen.

Het Dagtekstenboekje is ook zo bijzonder omdat er meerdere Bijbelvertalingen worden gebruikt waardoor heel veel verschillende mensen zich aangesproken kunnen voelen. Dit is in Nederland uniek. En niet alleen in Nederland. De dagteksten verbinden ons met christenen in meer dan honderd landen, die allemaal in hun eigen taal dezelfde teksten op dezelfde dag lezen, daarover nadenken, spreken, bidden en zich door deze teksten laten bemoedigen en leiden.

Deze podcast is een aanvulling op dit eeuwen oude boekje want de EBG gaat mee met haar tijd.  Voor kenners zal deze podcast een verdieping zijn naast het boekje. En voor nieuwkomers is deze podcast een mooie kennismaking met de dagteksten.

Abonneren op deze podcast is gratis en makkelijk zodat je geen aflevering hoeft te missen. We zijn erg benieuwd naar uw mening. De podcast is te vinden via Spotify, Apple podcast, Google podcast, Anchor, RadioPublic, Deezer en Pocket Casts. Kortom, alle grote podcast hosts.

Laat u ook een review achter zodat anderen deze podcast ook kunnen vinden en bemoedigd kunnen worden?

Wilt u meer weten over het Dagtekstenboekje van de EBG? Op de website www.nederland.ebg.nl  staat meer over de herkomst, samenstelling en geschiedenis van dit boekje en hoe het komt dat het Nederlands oudste Dagtekstenboek is.

Veel luisterplezier!